Nieuwsoverzicht

Nationaal

Kaderopleidingen LRV & Vlaamse Trainersschool

12 december 2013

opleiding JeroenLRV heeft een zeer lange traditie in het aanbieden van kaderopleidingen. In samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) worden de opledingen Initiator, Instructeur B, Trainer B en A op regelmatige basis aangeboden aan onze LRV-leden. Wegens decretale verplichtingen, ziet LRV zich verplicht om ons traditioneel systeem van de basiscursussen af te bouwen. Concreet zal LRV in 2014 enkel nog basiscursus 3 en 4 organiseren en in 2015 enkel nog basiscursus 4.

Als sportfederatie dragen wij vorming en opleiding echter hoog in het vaandel en staan we niet stil. De nodige stappen worden op dit moment genomen om onze leden vanaf 2015 een volledig nieuw aanbod aan opleidingen, gecombineerd met VTS-cursussen aan te bieden. Wij houden u op de hoogte.

Wat betreft het afbouwen van onze basiscursussen (BC), dienen ruiters die reeds in het LRV-systeem ingestapt zijn, op het hoogte te zijn van het onderstaande. Gezien de verplichte leeftijdsvoorwaarde (17 jaar) om het diploma initiator te kunnen behalen :

  • Alle cursisten die in 2000 geboren zijn en BC2 reeds gevolgd hebben, kunnen helaas niet meer verder in het systeem van basiscursussen. Zij moeten dus wachten tot het jaar dat ze 17 worden om een cursus initiator te volgen. Vrijstellingen zijn, gezien de beperkt geziene leerstof en de komende inhoudelijke aanpassingen, niet mogelijk
  • Alle cursisten die in 1999 of vroeger geboren zijn, kunnen in 2014 nog inschrijven voor BC3 doen en in 2015 BC4 en het examen afleggen
  • De laatste cursus (BC4) zal dus in de zomer 2015 plaatsvinden en einde 2015 zal  het allerlaatste examen initiator onder LRV doorgaan. Tussenin zal het dus uitdovend  het oude systeem van basiscursussen georganiseerd worden, gecombineerd met VTS-cursussen. Een eerste VTS-cursus initiator zal al doorgaan in augustus en een module 3 van instructeur B in november.
Deel dit bericht: