Nieuwsoverzicht

Nationaal

Wim Ernes schoolt ZZ-juryleden bij

29 november 2013

Ernes W-GDFB11F0904Vorige woensdag verzamelden van elke provincie de ZZ-juryleden voor een bijscholing met de Nederlandse dressuurbondscoach en Olympisch jurylid Wim Ernes (foto). Twee professionele ruiters Domien Michiels en Soumy Verdeyen reden voor. Soumy Verdeyen had een zesjarige onder het zadel en zij kreeg vooral voorbereidende oefeningen richting de arbeidspirouette  voorgeschoteld. De arbeidspirouette is een nieuwe oefening in de ZZ-proef en dus is het belangrijk dat de ZZ-juryleden een correcte kijk krijgen op deze oefening.

De combinatie Domien Michiels won met Champion van de Biebosschen (v. Weltart) de Silver Cup op het voorbije BK in hulsterlo. Een bevestigde combinatie op Prix Saint-Georges-niveau dus en een ideale combinatie om goed uitgevoerde galopwissels en arbeidspirouettes aan de toekomstige ZZ-julyleden te tonen.

Op Jumping Mechelen rijden de vijf beste Z2-combinaties van het afgelopen nationaal ruitertornooi in Anzegem, een ZZ-proef in het kader van de KBC-Gouden Teugel. De proef vindt plaats op vrijdag 27/12/2013 in de voormiddagsessie van de A-Arena. Wim Ernes is die dag hoofdjury en zal de proef jureren. De ZZ-juryleden zullen bij wijze van oefening de proef jureren en nadien de resultaten bespreken met Wim Ernes. 

 

Deel dit bericht: