Nieuwsoverzicht

Nationaal

LRV Eventingfeest in Mol-Achterbos

12 november 2013

rob‘Thuisruiter’ Rob Everaert wint klasse Zwaar

De afwisseling tussen bos, weide en akkers, met mooi afgewerkte hindernissen - bezaaid met chrysanten - maken van de Molse ‘Chrysantencross’ een bijzonder populair evenement bij zowel toeschouwers als deelnemers.  Daar kunnen de organisatoren sinds dit jaar nog een extra troef aan toevoegen. De crossomloop is helemaal  ‘waterproof. De dagen voordien had het heel veel geregend in de Kempen en ook in de ochtend van de wedstrijd, vielen er nog ettelijke liters water, maar de Molse bodem bleef uitstekend en waar de ondergrond dan toch voor enige twijfel kon zorgen,  werd voor een alternatieve route gekozen.

Toen de zon halfweg de voormiddag voorzichtig kwam piepen, werd het pas echt genieten voor deelnemers en toeschouwers die in de namiddag nog massaal kwamen afgezakt naar deze klassieker onder de LRV-eventingwedstrijden.  

Feestdag voor Rob Everaert

Het werd een feestdag voor Rob Everaert en zijn talrijke supporters. Rob Everaert die in juli nog deel uitmaakte van de bronzen equipe op het EK in Laintal won de eventingwedstrijd in Mol-Achterbos.  Rob is lid van de inrichtende rijvereniging en dat geeft  zijn zege in de klasse Zwaar nog een extra leuk tintje mee. Rob en Etamoro van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm) kwamen als leider uit de dressuur. Maar het was vooral de cross waarin hij indruk maakte. Geen enkele combinatie kon binnen de tijd finishen maar Everaert was wel heel dicht bij de toegestane tijd. Enkel Jennifer Peeters uit de rijvereniging Bassevelde (Challenger Taylor’s Ledgend) kon nog sneller. Het bracht haar naar de tweede plaats. In de afsluitende jumping kreeg de combinatie Everaert/ Etamoro van de Zelm één springfout, maar dat kon het Molse feestje niet meer vergallen. Wouter De Cleene (G-Star van het Moerven), die eerder op het seizoen in Zutendaal kon winnen, reed de volbloed naar de derde plaats.

Klasse Midden voor Julie De Bolle en Raf Kooremans

De klasse Midden werd wegens ‘druk bezet’ opgesplitst in twee reeksen. Reeks 1 werd gewonnen door Jullie De Bolle uit de rijvereniging Affligem met Calipso vh Vitseroel (v.Virus de Laubry) . In reeks  2 ging het goud naar Raf Kooremans van rijvereniging Merksplas met Goudsmid van de ponyhoeve (v. Nabab de Rêve).  In de klasse Licht waren er overwinningen voor Lisa Sabbe (Picobello’s Ardo), Karin Donckers van rijvereniging Minderhout (Halla vd Wellington), Deborah Lardot (Guinesse de Palis) van rijvereniging Haasrode Blanden en Luc Boonen (Addo) van rijvereniging Geel ten Aard. 

Deel dit bericht: