Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ponyeventing in Zoersel - Eventing voor paarden in Vissenaken en Meer

05 november 2013

GA1 7912 Jasper Peeters (foto) wint pony-eventing in Zoersel

Een zonnetje, een goede organisatie met heel wat vrijwilligers en 247 gemotiveerde deelnemers zorgden  voor een sportieve topdag in Zoersel. De verscheidenheid van bos, natuur en landbouwgronden maken het een mooie eventinglocatie. LRV Zoersel  bouwde een technisch moeilijke cross  met extra uitdagingen, maar altijd met de veiligheid van pony en ruiter in het achterhoofd en bovendien zorgde de organisatoren voor een begeleidde verkenning van de cross-country-omloop met bekende nationale en internationale eventingruiters die uitleg en tips gaven bij de omloop en bij de verschillende hindernissen.

In de hoogste reeks, reeks 5, had Jasper Peeters met Lars uit Rijkevorsel de lat al hoog gelegd tijdens de dressuur. Hij behaalde 216 punten, 11 punten voor op D’Haenens Emma uit Gavere met Jirondine “ V” van het Juxschot, en 18 punten voor op VLP-rijder Heylen Rik met Happyness.   3 reden een foutloze cross. Enkel Emma had 1,6 tijdsfouten. Ook in het springparcours werden geen fouten gemaakt met het gevolg dat de eerste plaats naar  Jasper Peeters ging.  Emma D’Haenens reed naar de tweede plaats voor Rik Heylen. Reeks 4 had 29 deelnemers, verdeeld over 2 ringen. Slechts 5 combinaties maakten geen fout tijdens de cross.  Bregje Frederix uit Gierle en Maxine Bastanie uit overbroek behaalden de eerste plaats. 

 LRV Vissenaken krijgt lovende commentaar bij nieuwe cross-omloop

LRV Vissenaken is met een ABL-eventingwedstrijd terug van weggeweest op de LRV-eventingkalender. De Gunningenruiters planten een mooie crossomloop neer op en rond de Heinkensberg en ze kregen daar vanuit de deelnemers lovende commentaren over. Ook de VIP’s werden in de watten gelegd. Een ‘walk the course’ met hapjes en drankjes en tussenstops aan de meest spectaculaire hindernissen en combinaties viel in de smaak van de gasten die op een prettige manier konden kennismaken met eventing.

 In de hoogste reeks ‘Licht’  ring 1, was er winst voor Kevin Swaans uit Oud-Turnhout met Ferrum van de Nachtegaele (v.Cum Laude Z).  In ring 2 won Marijke Both (RV Geetbets) met Unika (v. Harcos) en in ring 3 gaat de zege naar Wouter De Cleene van LRV Minderhout met de volbloed Boy (v. Bettel XX).

Eventing voor 'aspiranten' en 'beginnelingen' in Meer 

In 'De Mosten' in Meer reden de combinaties uit de klasse 'Beginnelingen en Aspiraten' een evetingwedstrijd met een omloop in de bossen van recreatiedomein 'De Mosten'. Deze en de uitslagen van zoersel en Vissenaken via www.equester.be - rubriek wedstrijden. 

Volgende zondag staat de befaamde ‘Chrysantencross’ van LRV Mol-Achterbos nog op het programma bij de paarden. De eventingpony’s kunnen naar ‘De Mosten’ in Meer voor een eventingwedstrijd voor alle reeksen. 

 

Deel dit bericht: