Nieuwsoverzicht

Nationaal

Bredene, Wim Nyssen en Pieter Kenis zijn nieuwe kampioenen

06 oktober 2013

Kenis-Nyssen-ANZE13X1371LRV Anzegem is niet de grootste LRV vereniging maar de West-Vlaamse club zette wel een ‘grootse’ organisatie neer. Het nationaal kampioenschap was op alle vlakken 'top'. Zowel qua terreinen, omkadering als sfeer. Voor de meer dan tienduizend bezoekers betekende het nationaal tornooi van 2013 één groot feest. En ook vanuit de kant van de ruiters regende het positieve commentaren. Veel aandacht van de media ook in Anzegem. WTV  - Galop TV -  Hippo TV

Bredene opnieuw nationaal kampioen in Zwaar A

Bredene-ANZE13X0507LRV Bredene wint de overkamping van de groepsdressuur klasse Zwaar A. Het achttal van commandant Herman Nyssen heeft twee weken aan een stuk door elke dag getraind voor het nationaal kampioenschap en dat was er in de twee proeven ook aan te zien. LRV Ter Duinen Bredene moest vorig jaar de nationale titel aan Pulderbos laten. In 2013 gaat de titel terug naar de Kust. Pulderbos wordt tweede. Het ‘jonge’ achttal van Rijkevorsel derde.

Wim Nyssen neemt ook Z2 mee naar Bredene 

wim nyssenIn de individuele dressuur Z2 gaat de titel naar de titelverdediger Wim Nyssen uit Bredene. Zijn kampioenenpaard vanvorig jaar is ondertussen verkocht. Maar met Aramis O (v. Cappucino van Berkenbroek), heeft de zoon van Herman Nyssen opnieuw een  goed paard onder het zadel waarmee hij elk jaar bij de favorieten hoort. Antwerps provinciaal kampioen Annelies Van Looveren (rijvereniging Meerhout) en haar Don Saros van het Gestelhof (v. Saros vh Gestelhof) wordt tweede voor Oost-Vlaams kampioen Philippe Geeroms (Wotan). De ruiter van rijvereniging Aalst pakt nationaal brons en is daar heel tevreden mee.

Antwerpse barrage

pieterkenisIn de jumping kleurt de volledige barrage van de klasse Zwaar Antwerps. Zes kandidaten kunnen zich plaatsen na twee foutloze omlopen. Pieter Kenis (RV Beerse) en Gines Van de Klundert (v. Chatman) doen wat de kenners al een hele dag voorspelden. Winnen. In de basisomlopen demonstreerde de combinatie en die lijn trokken ze ook door in de barrage. Provinciaal kampioenTom Stoffelen uit Minderhout wordt tweede na een foutloze barrage met Fonka A (v. Querlybet Hero). Hanne Stes is een fractie minder snel met Creatuur V (v. Thunder van de Zuuthoeve) en wordt derde. Uittredend kampioen Paul Scheirs rijdt naar de snelste tijd maar krijgt één fout. 

De klasse Midden levert met Tijs Vandenberghe een West-Vlaamse winnaar op en dat zorgt voor vreugdetaferelen in en naast de piste. Tijs (RV Middelkerke) is met Gamine v’t Stekje (v. Cicero) een seconde sneller dan Bart Anthonissen (RV Beerse) met Huwenta (v.Tangelo van de Zuuthoeve). Geert Storme (RV Westkapelle) zorgt voor nog meer West-Vlaamse vreugde met de derde plaats voor Hermes van de Pereboom (v. Wandor van de Mispelaere).

De klasse Licht wordt al een aantal jaar opgesplitst in 2 reeksen. In reeks 1 wint Koen Geerits uit Bree met Dizinda (v. Verdi) voor Nick Adriaensen met Izzy van de Middelstede (v. Cicero). Nick Adriaensen rijdt  de vijfjarige Izzy ook in het achttal van Rijkevorsel dat overkampt in de hoogste reeks groepsdressuur.  Zijn clubgenoot Kris Arnouts rijdt Icebreaker van ’t Klaterven (Emilion) naar de derde plaats.  In reeks 2 wint Geert Van Rossem van LRV Wambeek met Irco van Klapscheut (v. Radco D’houtveld). Koen Geerits is heel dicht bij een dubbelslag in de klasse Licht maar strandt op enkele honderdsten met Hobke van de Dommelvallei (v. Winningmood van de Arenberg). Nick van Gorp uit Kasterlee wordt derde met Irak VG (v. Nonstop).

In de klasse Zwaar 1 wint Pieter Foets (RV Grote Brogel) met Gazpacho Ducaet. In de reeks Midden 2 is na de overkamping Inne Van de Capelle (RV Countess of Lievendaal) van rijvereniging Balen de nieuwe kampioene. In de klasse Midden 1 wint Melissa Grouwels (RV Melkwezer) met Legolas.  In de klasse L2 wint Brigit Ceuleers van rijvereniging Kortenaken met Dodena. 

Bij de tuigpaarden wint Fonne Smeulders met Zeno. In de hoogste proeg van de G-werking is er goud voor Elien Laheyne van LRV Sinaai. In Anzegem waren natuurlijk ook de LRV-menners aanwezig. De uitslagen van deze wedstrijden vind je via deze link

Foto's: www.galop.be en www.caremans.be  

Deel dit bericht: