Nieuwsoverzicht

Nationaal

Ponykampioenen Antwerpen en Limburg

23 september 2013

LRV Herenthout is begonnen aan zijn tweeluik PNP2013. Het provinciaal kampioenschap werd alvast een succes met een locatie en een kader dat garant staat voor mooie ponysport . Nu de Antwerpse en Limburgse provinciale kampioenschappen achter de rug zijn wordt het uitkijken naar het nationaal ponytornooi van komende zondag.

 

Antwerps ponykampioenschap in ideale omstandigheden

jules wautersHet Antwerps provinciaal kampioenschap vormde alvast de perfecte generale repetitie voor het nationaal ponykampioenschap dat komende zondag op dezelfde locatie wordt verreden.  Jules Wauters (foto) van LRV Merksplas wint met de zesjarige Hickstead Castanoo (v. Wittinger VDL) de barrage van de klasse D-Midden. Hij was als laatste starter beduidend sneller dan Glenn De Laet (Jolly’s Condor) van LRV Vorselaar. Nick Van De Mierop van LRV Rijkevorsel wordt derde met Ilias van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). Jules Wauters wint ook het stijlrijden in deze reeks. De reeks C-Midden gaat naar Elise Vermeiren uit Wuustwezel met Irmani van Goudveerdegem (v. Calipso van de Vondelhoeve). Max Sebrechts van de ponyclub Broechem wordt tweede. Dries Goosssens van Geel Ten Aard en Django rijden naar de derde plaats. De klasse B-Licht gaat naar Mirthe Van Dijck van ponyclub Rijkevorsel met Habibi van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander). Steffi Moortgat van ponyclub Broechem wordt tweede met Ginni (v. Cadet). In de klasse D-Licht is Thibeau Spits van ponyclub Kontich met Sunny de beste. In de klasse C-Licht wint hij met Spirit.

In de klasse D-Licht 2 is Emily Janssens uit de ponyclub Zoersel met Izor van de Kaathoven (v. Idzard)  de beste dressuurcombinatie. Mirte Vanspringel uit de ponyclub Veerle wint de klasse CL2. De hoogste dressuurreeks bij de B-pony’s gaat naar Kaat Brosens van LRV Rijkevorsel met Gino van de Delthoeve. Bo De Clerq uit de ponyclub Broechem wint met Krakker vd “D” Hoeve (v. Rakker) de reeks AB2 en in de reeks voor de allerkleinste pony’s wordt Mayte Rynders uit de ponyclub Kontich met Liske provinciaal kampioen.

 

Mooi Limburgs ponykampioenschap in Kaulille

moorsAfgelopen zaterdag organiseerde LRV Kaulille het provinciaal kampioenschap voor de Limburgse ponyruiters. Ook Kaulille kon de Limburgse ponyruiters in de beste omstandigheden ontvangen. Pauline Geerts uit de ponyclub Hechtel won de barrage van de klasse D-Midden en mag straks met Valentijn (v. Waterhof’s Pretendent) naar het nationaal tornooi in Herenthout. Lauren Moors (foto) reed met de meeste stijl rond en wint het stijlrijden. In de klasse C-Midden is de titel voor Inne Janssens uit de ponyclub Bocholt met Aborra van de Bremhoeve (v. Nabor). De klasse B-Licht is voor  Emmaly Panis met Paddington’s O Malley (v. Marits Mystique).

De klasse D-Licht 2 gaat naar Amber Wuyts uit Bocholt met Unter. Een stokmaatcategorie lager (CL2) gaat de dressuurtitel naar Lien Truyen uit Ophoven met Di Di Von Baumken (v. FS Don’t Worry). In BL1 wint Zoë Niesen uit Ophoven met Didi een erelint. In de klasse AB2 is het goud voor Fausto Janssen uit Vechmaal met Perlhof Glenn. Bij de kleinste pony’s wint zijn clubgenote Sofie Vanormelingen met Benji. 

Alle uitslagen: www.equester.be 

Deel dit bericht: