Nieuwsoverzicht

Nationaal

Sport en fokkerij op nationale finale SBB-wedstrijden voor jonge paarden Wortel

23 juni 2013

De nationale finale van het SBB-kampioenschap voor Jonge paarden in Merksplas, georganiseerd door LRV Wortel leverde mooie sport  en veel interessante fokkerijgegevens op.  Ondanks de regenwolken die af en toe boven de Kolonie dreven, was er veel volk op dit nationaal kampioenschap voor 4-, 5- en 6-jarige paarden.

inez verschooten nick vanlaer pieter kenis frederik dekens
Inez Verschooten - Hella   Nick Van Laer - Corragio  Pieter Kenis - Heavenly Frederik Dekens - Inaki

 

Pieter Kenis van LRV Beerse wint met Heavenly van de Noordheuvel (Toulon  x Voltaire), van eigenaar Werner Ooms (Lille) en gefokt bij Corneel Franken (Wuustwezel) de barrage van de zesjarige springpaarden. De broers Stoffelen worden  twee en drie. Tom Stoffelen rijdt Hinde (Chopin van het Moleneind x Corsaire de Vauban) naar het zilver.  Jan Stoffelen pakt met Hilgarie (Calvaro x Kashmir van Schuttershof) brons.

In de reeks vijfjarige springpaarden wint Inaki van den Dael (Eros Platiere x  Cavalier Royale) met fokker, eigenaar en ruiter Frederik Dekens uit LRV Kester.   Nationaal LRV-kampioen Paul Scheirs wordt met Igor van ’t Duitschoolhoeve (Egrando van ’t Heike x  Hemmingway) tweede voor zijn broer Patrick met Exit of Ice Z (Emillion x Tornado)

Bij de zesjarige dressuur wint Inez Verschooten van rijvereniging Holsbeek met Hella (i-gHennesy XO x Don Renoir). Elline Vliegen van LRV Peer wordt tweede met Royal Regent (Rotspon x Weltmeyer) voor Ine Van De Capelle met Countess of Lievendaal (Uphill x Feiner Stern).  De  twee eerste plaatsen in de Open-reeks zijn voor Nick Van Laer. Hij wint met de hengst Sir Donovan (Sir Donnerhall x Weltmeyer). En wordt tweede met Hidalgo de Winghe (Stedinger x Calambo).  Conny Claessens wordt met Hamlet van de Stuyver (Contendro I x Goethe) derde.

De LRV-reeks voor de vijfjarigen is na het overkampen voor An Thoné met Daytona (Indorado x Redford). De open-reeks vijfjarigen gaat naar Nick Van Laer met Corragio van het Bloemenhof (Quarterback x Florestan I).  In de overkamping van de vierjarigen is de zege voor Jan Michiels met Prinzipal II (Perigueux x Ritual). Pieter Foets wint met John van het Gestelhof (Johnson x Calypso III) de open reeks van de vierjarigen. 

Uitslagen via www.equester.be 

michiels jan an thone pieter foets
Jan Michiels - Prinzipal II An Thoné - Daytona  Pieter Foets - John 

 

 

Deel dit bericht: