Nieuwsoverzicht

Nationaal

SBB Jonge paarden Heusden: Pieter Kenis sneller dan clubgenoot Bart Anthonissen

21 mei 2013

pieter kenisIn de barrage van Heusden is Pieter Kenis van  LRV Beerse met Heavenly van de Noordheuvel (Toulon x Voltaire) sneller dan zijn clubgenoot/vriend Bart Anthonissen met Chenryo Castanoo Z (Contact van de Heffinck x Fleuri du Manoir). Heavenly van de Noordheuvel werd gefokt bij Corneel Franken in Wuustwezel en is in eigendom van Werner Ooms in Lille. Chenryo Castanoo Z is een fokproduct van Gerd Wauters uit Merksplas. Ben Thiry wordt met Hebe van ’t Lindeke ( Massimo x Major de la Cour) derde.

Werner Dierckx (Hercules de Toxandria – v: Catwalk van de Helle), Jasper Schepers (Heroy van de Hei – v: Muscaris s’Ariel) en Stijn Swinnen (Hivita – v. Winningmood van de Arenberg) houden het strafblad onbeschreven en bezetten de plaatsen vier t.e.m. zes.

In de Open-dressuurreeks voor zesjarigen wint Ingrid Daeleman zowel de voormiddag als namiddag-wedstrijd. Zij heeft Lorenzo van de Wateringhoeve (Laudabelis x Weltmeyer II) onder het zadel. De ‘Wateringhoeve’ duidt op de fokkerij van Dirk Govaerts. De tweede plaats is voor Pamela Verbeeck met Don Amigo (Don Crusador x Wolkentanz II). Mieke Dries rijdt Bonita van de Kempenhoeve (Sandro Hit x Weltmeyer I) naar de derde plaats.

In de LRV-reeks is de zege voor Celine Swinnen van rijvereniging Eksel met de atypisch-dressuurgefokte  Hydro Hoendrikerveld. Hydro is een product van Nonstop uit een Saygon-moeder, gefokt bij de familie Swinnen in Eksel. De tweede plaats gaat naar Inez Verschooten met Hella (Henessy XO x Don Renoir). Het brons is voor Lyn Lyssens met Habanero van den Bruel (Warkant van 't Gesqtelhof x Donnerhall). Alle resultaten via www.equester.be

Deel dit bericht: