Nieuwsoverzicht

Nationaal

Clinic KBC Trophy op Stoeterij Dorperheide

26 april 2013


kbc dressuurkbc springenKBC heeft het voor de paardensport, LRV en jeugdig talent. En als KBC het ergens voor heeft, dan laten ze dat ook grondig blijken. KBC zorgt ervoor dat de LRV-ponyruiters van klassen B- C- en D-Licht tijdens Jumping Mechelen hun finale van de KBC-Trophy kunnen rijden. Ze zorgen ervoor dat de besten van elke reeks naar een clinic met Jeroen Devroe en Ludo Philippaerts mogen. Ze zorgen voor foto’s en een televisieploeg en voor de editie van 2013 zorgden ze voor een blauwe hemel en een stralende zon. Met een beetje fantasie zou je er het logo van KBC in kunnen zien.

 

Stoeterij Dorperheide van de familie Philippaerts in Meeuwen Gruitrode was voor de dertiende keer gastheer voor de KBC-clinic. Ludo mag in allerlaatste instantie naar Göteborg voor de Wereldbeker Jumping, hij kon er niet bij zijn, maar zijn twee zonen namen de begeleiding perfect over. Zij hebben als ponyruiter het stijlrijden zelf meegemaakt (en gewonnen) en kennen als geen ander de  waarde van dit criterium . Zij plukken nu dagdagelijks de vruchten van hun aandacht voor het stijlspringen op jonge leeftijd. Nicolas en Olivier Philippaerts en gaven les aan Gitte Wuyts van ponyclub Bocholt, Pieter-Jan Helsen van ponyclub Oud-Turnhout en Lennert Van Bouwel uit de ponyclub  Lille voor de klasse CL. Voor de klasse DL waren dit Ellen Vos uit de ponyclub Vosselaar en Amke  Hofkens voor de ponyclub Essen.  In een aangrenzende piste nam onze bekendste dressuurruiter Jeroen Devroe, de kleine dressuurruiters uit de klasse BL onder handen. Jozefien Van De Velde uit de ponyclub Bassevelde, Paulien Van Laere uit de ponyclub Waasmunster en Ona Corthauts uit de ponyclun Vissenaken-Glabbeek.

De foto's vindt u alvast terug via deze link.

filmpje 

Vanwege KBC, LRV en de deelnemers wensen wij graag de familie Philippaerts en Jeroen Devroe hartelijk te danken voor deze prachtige namiddag.

 

Deel dit bericht: