Nieuwsoverzicht

Nationaal

Heel veel paarden en volk op eerste wedstrijd voor Jonge paarden in Broechem

22 april 2013

6jJonge paarden in Broechem dat zijn vooral veel paarden, veel volk en veel zon. Het was op de eerste wedstrijd van de SBB-Competitie voor Jonge paarden in Broechem niet anders. Bijna 1200 paarden sprongen de klok rond op zes springterreinen of toonden hun dressuuraanleg in 10 dressuurringen.

Bij de zesjarige paarden dunde vooral het tweede parcours op het A-terrein het kransje met barragekandidaten uit. Uiteindelijk slaagden er 24 in een dubbel foutloze omloop.In die barrage wint Gert Vermeiren met de merrie Hinter V (foto). Hinter V is een fokproduct van Leo Vermeiren uit Loenhout. Hij koos op moeder Varoline (v. Cash) voor de hengst Chatman.

Varoline is de dochter van Qaroline die de dekhengst Excenel V (v. Thunder van de Zuuthoeve) op de wereld zette. Jorien Livens van LRV Kontich wordt met Valley DH Z (v. Va Vite) tweede. Sophie Geerts van LRV Loenhout mag met Charlie (v. Viento Uno W) mee op het podium. Raf Kooremans rijdt Clearwater (v. Clearway) naar de vierde plaats.  Pieter Kenis wordt vijfde met Heavenly van de Noordheuvel (v. Toulon) Walter Van Massenhoven wordt vijfde met Harkito van den Berg (v. Darco). Bart Anthonissen zet de snelste tijd neer maar krijgt één fout met Chenryo Castanoo Z (v. Contact van de Heffink) op de laatse hindernis.

In de open reeks dressuur bij de zesjarigen wint Nick Van Laer van LRV Langdorp met Hidalgo de Winghe (v.Stedinger). De LRV-reeksen 6-jarigen worden ingedeeld in twee ringen. Marijke Porto Carerro wint met Harmony van ‘t Eusselshof (v. Rubin vd Wateringhoeve) een reeks. In de tweede LRV-ring wint Anoek op Den Kamp van LRV Oud-Turnhout met Havanna Farena (v.Warkant van ‘t Gestelhof).

Deel dit bericht: