Nieuwsoverzicht

Nationaal

Jarno Verwimp & Polaris Harold (PC Gavere) - Nationaal Ponykampioen Eventing

20 april 2013

jarno verwimpOnder een stralende blauwe hemel werd vandaag het Nationaal Ponykampioenschap Eventing te Affligem gereden. Het was een spannende dag, waar geluk en pech zeer kort bij elkaar lag. We zagen hele mooie prestaties en RV Affligem had er alles aan gedaan om een hele mooie cross te bouwen, die zeker nationaal waardig was.
Bij deze een welgemeende proficiat aan onze deelnemers en in het bijzonder aan onze nationale kampioenen !

Verslag

Het nationaal kampioenschap Eventing Pony’s gaat naar Jarno Verwimp uit de ponyclub Gavere met de schimmelpony Polaris Harold. Jarno stond op de derde plaats na de dressuur maar hij was de enige ruiter in de hoogste reeks die  een foutloze cross-country kon neerzetten.  In het springen kwamen er drie fouten op het scorebord, maar de voorsprong op de nummer twee was voldoende groot om voor het eerst in zijn ponycarriere het LRV-erelint te mogen aandoen.  De uittredende kampioen Jorich Spits uit de Merksplas kreeg met Galinka  één weigering in de cross aangerekend. Galinka bleef wel foutloos in het jumpingonderdeel en pakt zilver.

Reeks 4 gaat naar Charlotte Van Duppen uit de ponyclub Gierle met Sunny Boy. Yasmien Dierckx uit Weelde Ravels uit wordt tweede voor Michelle Malisart uit de ponyclub Merksplas. In reeks zij er overwinningen voor Eva Lauwens met Loverboy uit Sint-Joris Winge, Henrard Ynke met Yakari uit Meise,Anouk Van Gils met Angelo uit Weelde Ravels, Ellen Dierckx met Fuego de Darmen uit de ponyclub Bornem en Klaar Elsen met Irco uit Sint-Joris-Winge. In reeks 2 voor B-pony’s winnen Yenthe Dierckx met Princess uit de ponyclub Weelde Ravels en opnieuw nationaal kampioen reeks 5 Jarno Verwimp met Hambroek’s Benthe. De reeks voor de allerkleinste pony’s gaat naar Ilona Thys uit Vlijtingen met Kwispy. 

Deel dit bericht: