Werking van LRV

Werking van LRVBinnen LRV komen zowat alle disciplines van de paardensport aan bod. De hoofddisciplines zijn springen en dressuur. Toch nemen eventing, mennen, aangespannen rijden, endurance, voltige, ponyspelen en paardrijden voor personen met een beperking (G-sport) ook een belangrijke plaats in. De hoeksteen van de LRV is tevens de groepsdressuur, een carrouselmatig nummer met vier of acht ruiters.

Er zijn geregeld plaatselijke trainingen en vormingscycli die de ruiters en amazones voorbereiden op wedstrijden. Deze groepstrainingen liggen aan de basis van de open en de sociale geest die binnen de LRV van groot belang is. De wedstrijden worden op ieder moment van het jaar georganiseerd.

Naast de lokale vorming, organiseert LRV eveneens op provinciaal en nationaal niveau sporttechnische cursussen voor de verschillende disciplines, alsook bestuurlijke bijscholingen om onze vrijwillige bestuursleden te ondersteunen bij hun lokale verenigingswerking.

In haar opleidingsbeleid streeft LRV eveneens een nauwe samenwerking met de Vlaamse Trainerschool na, waarbij de LRV-leden gemotiveerd en ondersteund worden bij het afleggen van hun ruiterbrevetten en het volgen van kaderopleidingen.

LRV streeft de democratisering van de paardensport na. Iedereen die over een paard of pony beschikt, is welkom bij één van de plaatselijke verenigingen, zelfs als je nog niet echt kan paardrijden. Deze vorming wordt door een plaatselijke lesgever aangeboden. Als lid van deze vereniging kan je dan met je vriend(inn)en deelnemen aan alle activiteiten.