Trek4Youth 2018 

TREK4YOUth is een jaarlijks kamp voor jongeren van 13 tot 21 jaar die gek zijn van paarden. Op het programma staan vier dagen vol met ontspannende wandelingen te paard in kleine groepen, uitdagende spelletjes te paard (TREC, Natural Horsemanship, ponygames,...), verschillende avondactiviteiten en als afsluiter een spetterende fuif. In 2018 vindt TREK4YOUth plaats in de LRV Ruiterschool in Oud-Heverlee 12 tot en met 15 april 2018.

Alle activiteiten met de paarden gebeuren in kleinere groepen. De deelnemers zullen in verschillende groepen ingedeeld worden naargelang hun rijniveau. Elke deelnemers krijgt zijn eigen gebrevetteerde gids of begeleider die de groep leidt tijdens de wandelingen. Tijdens de andere activiteiten vormen we één grote groep.

Alle deelnemers slapen in slaapzalen. De paarden overnachten op kleine weides rond het gebouw of in één van de stallen.De meeste deelnemers brengen hun eigen paard mee, er zijn enkele huurpaarden ter beschikking.

De huurpaarden zijn afkomstig van Manège Den Draver in Zomergem. Deze paarden zijn het gewoon om door verschillende ruiters bereden te worden. De paarden gingen de vorige drie jaar ook al mee en dat is heel erg goed meegevallen. De eigenaar van de paarden zal ook meegaan op wandeling.

Elke deelnemer moet een A-brevet hebben om te kunnen meedoen aan dit kamp.

Datum & Locatie:

De zevende editie van Trek4YOUth gaat dit jaar door op de terreinen van LRV, in Oud-Heverlee. We verwachten de deelnemers op donderdag 12 april vanaf 16h. Op zondag 15 april vertrekt iedereen terug naar huis tussen 10h en 12h.

Adres:

LRV vzw - Landelijke Rijverenigingen - Waversebaan 99 - B - 3050 Oud-Heverlee

Deelnemen aan Trek4YOUth 2018 kost 125 euro per deelnemer.

Hierin zijn inbegrepen: overnachting ruiter, alle maaltijden en tussendoortjes, water bij het eten en tussendoor en de overnachting van de paarden op de weide inclusief hooi. Elk paard brengt zijn eigen krachtvoer mee.

Optionele kosten: de kostprijs van een huurpaard, de prijs van een stal voor je paard, frisdranken tijdens het kamp en een verzekering voor het weekend indien je geen lid bent van LRV, VLP of LEWB.

Voorwaarden om deel te nemen:

De deelnemers moeten aan enkele voorwaarden voldoen om deel te kunnen nemen aan T4Y:

  • Tussen de 13 en de 21 jaar oud zijn.
  • In het bezit zijn van een A-brevet (verplicht!).
  • Lid zijn van LRV, VLP of LEWB, zo ben je verzekerd tijdens al onze activiteiten.

Wie nog geen lid is, kan lid worden van een LRV recreatieclub vanaf 36 euro per jaar of een verzekering nemen voor het weekend (kostprijs 20,5 euro per persoon).

Inschrijvingen

Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier (klik hier) ingevuld door te sturen naar trek4youth@gmail.com . De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld.

Wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt tot 40 deelnemers!                  

Volg de voorbereidingen voor de editie 2018 of blik terug op de vorige jaren op onze Facebookpagina www.facebook.com/trek4youth

Wat neem ik mee?

 

Enkele sfeerbeelden van de vorige edities: