Landelijke GildenLandelijke Gilden is net als LRV lid van de Landelijke beweging van Boerenbond. Een van de samenwerkingsverbanden die er daarom zijn, is gedeeld lidmaatschap. De Landelijke Gilden bieden de LRV-wedstrijdruiters, boven de 25 jaar, gratis lidmaatschap aan.

Een uitzondering hierop zijn de leden van de Landelijke Gilden, die land- of tuinbouwer zijn. Zij betalen hun volledige beroepslidmaatschap. In ruil daarvoor ontvangen zij hun lidkaart Landelijke Gilden. Bij een jaarlijkse controle bieden we deze beroepsleden een korting aan van 20 euro, die we verrekenen op de financiële fiche van de vereniging.  

Kreeg je dus een oranje lidkaart in je bus? Dan weet je meteen hoe dat komt. Brengt de postbode daarnaast ook nog Nest in je bus? Voila: ook dat is één van de voordelen aan het lidmaatschap LG! Geen paniek, trouwens, als je dit pas vanaf januari krijgt. De werkjaren lopen immers niet gelijk. Landelijke Gilden start in januari – LRV echter al in oktober!

Als wandelruiter heb je dit voordeel niet. Als je toch verblind bent door het scala aan voorbeelden, kan je je uiteraard nog altijd aansluiten bij een lokale Landelijke Gilde, en aan hen de gepaste ledenbijdrage betalen.