LRV-appIk ga op LRV-tornooi … en ik neem mee:
Mijn paard of pony, mijn LRV-uniform en … mijn smartphone!

Moderne sportfederatie – Moderne communicatie
LRV springt mee op de digitale golf en heeft een eigen LRV-applicatie voor smartphones en tablets. “Het merendeel van onze leden hebben, naast hun auto- en huissleutel, steeds hun smartphone op zak. App’s raken meer en meer ingeburgerd, de LRV-app is dus een logisch gevolg.” Verduidelijkt LRV-directeur Inge Vandael die op enkele duizenden gebruikers mikt. LRV-leden, maar ook niet leden die op zoek gaan naar informatie.
Uit onze grote communicatie-enquête, die 1.913 van onze LRV-leden beantwoord hebben in het najaar van 2014, bleek duidelijk dat onze leden voornamelijk praktische en meteen bruikbare informatie wensen. Deze informatie was steeds voor handen met onze sportdatabank Equester, maar gezien de grote hoeveelheid van informatie die deze databank omvat, was deze onmogelijk mobiel te maken. Met de App hebben wij bewust gekozen voor enkel wedstrijdgerelateerde informatie, welke men op weg naar, tijdens of na een wedstrijd overal moet kunnen raadplegen.
Inge Vandael: “We willen een moderne en ondernemende sportfederatie zijn met communicatie op maat van onze leden.”
De ontwikkeling van deze LRV-app is een proces, waar we reeds van begin 2015 mee van start zijn gegaan, maar de deadline was steeds een lancering voor de onze nationale kampioenschappen te Brakel en te Waasmunster. Deze vormen het momentum voor vele van onze LRV-wedstrijdruiters en dus ook een perfect moment om deze app te lanceren.

Praktisch
Je vertrekt op LRV-wedstrijd en met de LRV-app op je smartphone, heb je alle informatie bij de hand … de locatie, het dagprogramma, de startlijsten waarbij je de rijtijden van jezelf, je vereniging of je vrienden makkelijk kan opzoeken. Nooit nog je dressuurproef thuis of in de vrachtwagen vergeten. Via de LRV-App download je elke dressuurproef gewoon ter plaatse. Zelfs zonder Wifi in de buurt! Een probleem ter plaatse – contacteer dan de organisatie, hoofdjury, dierenarts of hoefsmid. En tot slot heeft u vanaf nu ook steeds het LRV-wedstrijdreglement steeds bij de hand, zonder dat u de hele papieren bundel mee dient te sleuren. Ook na de wedstrijd kan je snel en makkelijk resultaten en selectiestanden raadplegen.

Downloaden
De LRV-app kan je heel makkelijk en kosteloos downloaden via de Play-Store of de Apple-Store en er staat ook een link naar de app op de website van LRV.

De apps zijn op deze links downloadbaar:
App Store (iOS) : https://itunes.apple.com/us/app/lrv/id1037212838?ls=1&mt=8
Google Play (Android) : https://play.google.com/store/apps/details?id=be.lrv.mobilelrv