KBC trophyKBC heeft iets met jong talent en met de paardensport. In de drie olympische disciplines van de paardensport runt LRV samen met KBC een regelmatigheidscriterium voor jonge talenten.

 

Dressuur

Voor dressuur komen de ponyruiters in de klasse B-Licht in aanmerking. Wie op de zomertornooien sterk presteert in de individuele dressuur kan zich selecteren voor de finale tijdens de laatste dag van Jumping Mechelen. De top drie uit de finale mag zich verheugen op een dressuurclinic met dressuurkampioen Jeroen Devroe.

Stijlspringen

Ludo Philippaerts is al jaren ‘peter’ van het project KBC GoudenTeugel. Stijlrijden en een goede opleiding in de jumping liggen hem nauw aan het hart. De ponycombinaties uit de springklasse C & D-Licht kunnen zich dankzij goede prestaties in het onderdeel ‘stijlspringen’ op de ponytornooien in de zomer, kwalificeren voor de finale tijdens de laatste dag van Jumping Mechelen tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De top-drie van de twee stokmaatcategorieën krijgt een uitnodiging van LRV,  KBC en Stoeterij Dorperheide voor een springclinic met Ludo Philippaerts.

Eventing

Eventers uit de klassen Licht, Midden en Zwaar tot 23 jaar komen in aanmerking voor het regelmatigheidscriterium van de KBC-Gouden Teugel Eventing. De meest regelmatige combinatie wint de KBC-Gouden Teugel.