Jurycursus springenBinnen LRV bestaan er 3 types in de opleiding springjury.

Springjury Level I.

Deze springjurycursus verloopt over twee avonden. Het doel van dit eerste level is om de beginnende springjury alle kennis mee te geven om van start te gaan in de springklassen volgens de klassieke barema A, zonder 2e fase of barrage. Met andere woorden , ‘springjury B-terrein’, of vooral gericht op de klassen Aspiranten en Beginnelingen. In 2 lesavonden gidst de lesgever de kandidaten door het basis-springreglement. Er is geen voorkennis vereist om aan deze cursus deel te nemen. Op het einde van de 2e avond is er een kleine evaluatieproef mogelijk.

Let op! We willen met kleine groepen werken dus de inschrijvingen zijn beperkt. De enige voorwaarde is dat je minimum 18 jaar bent.

Springjury Level II.

Deze springjurycursus loopt eveneens over twee avonden. Het doel van dit tweede level is om je klaar te stomen voor elk mogelijk springjurywerk binnen LRV. Na een korte herhaling over de basisreglementen uit Level I, wordt er uitgebreid naar proeven met 2e fasen, 2 omlopen, proeven met herkansingen, speciale proeven enz. Daarnaast komen er de belangrijkste items uit ‘stewarding’ aan bod en worden specifieke aandachtspunten meegegeven betreffende de wedstrijden voor jonge paarden.

Op het einde van de 2e avond is er een kleine evaluatieproef mogelijk.

Alle fungerende springjury’s die graag een grondige opfrissing krijgen, zijn uiteraard ook welkom.

Let op! We willen met kleine groepen werken dus de inschrijvingen zijn beperkt. De enige voorwaarde is dat je minimum 18 jaar bent.

Bijscholing ‘Vervolmaking springjury’.

De bijscholing vervolmaking springjury moet gezien worden als een grondige update voor alle LRV-springjuryleden. De lesgever zorgt ervoor dat je mee bent met de laatste nieuwe regelementen, wijzigingen, trends, enz… Ook mogelijke wijzigingen en aandachtspunten m.b.t. wedstrijden jonge paarden, stewarding, enz worden duidelijk meegegeven. Vaak voorkomende problemen of voorvallen worden, eventueel aan de hand van cases/videomateriaal correct beoordeeld en toegelicht. Uiteraard is dit ook het geschikte moment voor vragen, specifieke voorvallen, twijfels enz… van al onze springjury’s.

Al deze cursussen zullen worden verzorgd door Tsjery Janssen. Tsjery heeft jarenlange ervaring als springjury en steward, zowel bij LRV als nationaal en internationaal en beschikt dus over de geschikte kennis en ervaring.