Jurycursus dressuurBinnen LRV geldt het wederkerigheidsprincipe. Dit principe betekent zoveel als "Deze week rijd ik, en jureer jij mij, volgende week jureer ik en zal jij kunnen rijden op een wedstrijd". Hierdoor blijven de wedstrijden zowel voor deelnemers als voor organisatoren betaalbaar.

LRV investeert fors in de jurycursussen. Iedereen verdient immers een juiste jurering op wedstrijd en dan is voldoende kennis van het correct jureren een absolute must. Omdat de cursussen van een absoluut topniveau zouden zijn werkt LRV samen met de Nederlandse topjury’s Kees op ’t Hoog en Adriaan Hamoen . 

Elke LRV-provincie heeft zijn eigenheid voor wat betreft de organisatie van jurycursussen, maar er is wel in elke provincie een opdeling in twee verschillende niveaus: 

  • B1 tot en met L2
  • L2 tot en met Z2

De juryleden voor de hoogste reeks, ZZ, groeperen we nationaal. Deze groep kernjuryleden worden bijgeschoold, en over de provincies heen bijgeschoold.

Om aan de stijgende vraag naar voldoende en gevormde juryleden te voldoen, organiseert LRV regelmatig jurycursussen of cursussen  (meestal tijdens de wintermaanden). 

  • Surf regelmatig naar www.equester.be voor nieuwe data en inschrijvingen