FAQ's OpleidingenWanneer kan ik een vrijstelling krijgen voor het examen Ruiterbrevetten?

Je kan vrijstellingen krijgen voor Ruiterbrevetten op basis van de bekwaamheidsproef. Wie geslaagd is voor de bekwaamheidsproef LRV krijgt vrijstelling voor springen van het A- en B-brevet + dressuur van het A-brevet. Mail je naam, adres, geboortedatum + jaartal van het behalen van de bekwaamheidsproef door naar m.coppin@lrv.be en we bezorgen je een bewijsje voor de examinator.

Vanaf 18 jaar kan je ook vrijstelling krijgen voor de dressuur en springproef van de brevetten op basis van wedstrijdresultaten. Mail je naam, adres, geboortedatum + naam van het paard waarmee je de prestaties behaald door naar m.coppin@lrv.be en we bezorgen je een bewijsje voor de examinator.

vrijstellingstabel

 

Waarom zou ik een brevet afleggen?

  1. Om zelf bij te leren. Het brevettenboek staat vol interessante basisinformatie over pony’s en paarden (verschillende rassen, hoe verzorg je ze?, hoe kan je zien dat er iets fout is met je paard?) en over het paardrijden zelf (materiaalkennis, basiskennis dressuur en springen). Je wordt ook voorbereid om met je paard op de openbare weg te rijden.
  2. Je hebt een brevet nodig om een opleiding tot lesgever/trainer te volgen.
  3. Je hebt een brevet nodig om een licentie bij VLP aan te vragen.
     

Kunnen we als club zelf een brevetafname organiseren?

Je kan zelf een brevetafname organiseren als je een piste 20/40 + een theorielokaaltje ter beschikking hebt. Voor een brevetafname heb je minimum 8 deelnemers nodig. Meer informatie kan je opvragen via een mailtje naar m.coppin@lrv.be

 

Waar kan ik opleidingen terugvinden en hoe kan ik inschrijven?

Opleidingen zijn voornamelijk terug te vinden op www.equester.be . Inschrijven kan je niet zelf maar kan  via de equesterverantwoordelijke van je vereniging.

 

Kan ik een opleiding tot initiator of trainer volgen via LRV?

Helaas is het sinds 2016 niet meer mogelijk om via LRV kaderopleiding te volgen. Hiervoor moet je terecht bij de Vlaamse Trainersschool en VLP. Informatie kan je bekomen via info@lrv.be of sofie.journee@sport.vlaanderen.

 

Welke opleidingen biedt LRV aan, voor onze leden?

Er is een heel scala aan mogelijkheden! Je hebt uiteraard de rijtechnische opleidingen, maar ook de bestuurlijke opleidingen, opleidingen parcoursbouw, jurycursussen, … Een heel aantal hiervan vinden plaats in de Ruiterschool te Oud-Heverlee, maar we komen ook graag naar jullie toe en ondersteunen jullie bij de inrichting van een cursus ter plaatse! Aarzel niet ons te mailen op s.fannes@lrv.be voor meer informatie.
Op onze site vind je het opleidingsscala uitgelegd!

 

Kan ik, samen met LRV, een opleiding inplannen in ons gewest?
Uiteraard! Het is al lang niet meer zo dat je enkel in de Ruiterschool terecht kan, voor opleidingen! We hebben een heleboel opleidingen en sportkampen, die we ook binnen jouw gewest kunnen aanbieden. Sarah werkt samen met jullie leerrijke opleidingen uit! Een mailtje naar s.fannes@lrv.be volstaat!