Bij een ponyclubVanaf de leeftijd van 6 jaar, tot het jaar dat je 16 jaar wordt, kan je aansluiten bij een plaatselijke LRV-ponyclub.  Op administratief vlak zijn zij het, die alles in orde brengen. Binnen elke ponyclub hebben een aantal personen een toegang tot www.equester.be. Daar brengen ze alle administratieve formaliteiten voor jou in orde.

Om de club van je dromen te vinden, zijn er een aantal zaken, die je in het achterhoofd moet houden. Om te beginnen zijn er natuurlijk geografische factoren. Om te kijken welke LRV-verenigingen er gevestigd zijn in jouw buurt, klik hier.  Daarnaast is het belangrijk om het klimaat te leren kennen, dat in elke vereniging heerst. Ligt de nadruk op competitie? Hechten ze er veel belang aan groepsdressuur? Zit er een fijn groepje ruiters in, die de eventingwedstrijden afschuimen? Belangrijke peilers, die je kan aftoetsen in een verkennend gesprek op een wedstrijd of op een bezoekje van een oefening.

Door de plaatselijke vereniging dient een bepaald lidgeld afgedragen te worden. In deze bijdrage is naast het eigenlijke lidgeld ook een bijdrage vervat voor de globale verzekeringspolis. Daarnaast kan er ook nog een plaatselijke bijdrage zijn. Elke vereniging is immers bevoegd om haar lidgelden te verhogen om eventuele plaatselijke werking- en opleidingskosten te dekken.

Hierbij vindt u alvast een overzicht van de nationale lidgelden:

De tarieven voor het werkingsjaar 2019-2020 zijn als volgt bepaald:

  • Wedstrijdruiters rijverenigingen: 76,50 euro         
  • Wedstrijdruiters ponyclubs: 66,50 euro
  • Wandelruiters: 20,50 euro

Uitbreiding persoonlijke verzekering - 6 Euro

In deze ledenbijdrage is naast het eigenlijke lidgeld een bijdrage vervat voor de globale verzekeringspolis, die door het decreet op de sportfederaties werd opgelegd.

U kan eveneens kiezen voor een uitbreiding van de LRV-Polis met een polis 'Paardrijden in privéverband': 6 Euro

Abonnementen

  • Abonnement Equitime:   LRV-leden 25,50 euro i.p.v. 55 euro
  • Vrij abonnement Equitime: 55 euro
  • Abonnement LRV-Magazine: LRV-leden 11 i.p.v. 21,5 euro

Registratie van paarden en pony's

Het eenmalig registratierecht is vastgesteld op 10 euro voor de registratie van een paard. Daarnaast is er ook een eenmalige registratie voor 10 euro per combinatie. Voor wijzigingen in verband met de ruiter(s) en duplicaten wordt 10 euro aangerekend.