Bestuursorganen: Nationaal BestuurHet Nationaal Bestuur is als volgt samengesteld:

  • de voorzitter LRV vzw

  • de 5 provinciale voorzitters van de rijverenigingen (paarden)

  • de voorzitter van de Nationale Ponycommissie

  • de nationale proost LRV vzw

  • de directeurs LRV vzw

Het Nationaal Bestuur heeft als opdracht :

  • het nemen van beslissingen omtrent LRV als beweging;

  • het opmaken van de kalender;

  • het aanpassen van het wedstrijdreglement van de rijvereniging.

 

Georges
Van Keerberghen
Maude
De Smedt
Arthur
Tanghe
Eddy
Laeremans
Peter
Carels
Voorzitter
LRV
Operationeel
directeur

Technisch
directeur

Voorzitter
LRV Antwerpen
Voorzitter
LRV Brabant
 
Henri
Eerdekens
Carine
Wymeersch
Luc
Dupon
Johan
Poismans
 
Voorzitter
LRV Limburg
Voorzitter LRV
Oost-Vlaanderen
Voorzitter LRV
West-Vlaanderen
Voorzitter
Nationale
Ponycommissie
 
 

VOORZITTER GEORGES VAN KEERBERGHEN

Sinds juli 2014, is Georges Van Keerberghen (°1957)  voorzitter van LRV. Hij behaalde het diploma van landbouwkundig ingenieur, KU Leuven. Hij is lid van het Hoofdbestuur van Boerenbond. In deze functie is hij vooral verantwoordelijk voor de werking van de vakgroepen en de opvolging en coördinatie van sectordossiers. Georges Van Keerberghen is sinds 25 april 2014 voorzitter van Aveve en was daarvoor ook al voorzitter van Agriflanders en de Werktuigendagen.

De Landelijke Rijverenigingen VZW besliste eind december directeur 2017 om de functie van directeur op te splitsen in een duobaan.  

DIRECTEUR MAUDE DE SMEDT 


Sinds december 2017 vult Maude De Smedt de functie in van Operationeel Directeur.  In grote lijnen staat Maude in voor de leiding van het nationaal secretariaat, de operationele werking van LRV-activiteiten alsook de externe vertegenwoordigingen.

 

DIRECTEUR ARTHUR TANGHE


Vanaf 26 maart 2018 zal Arthur Tanghe het team van LRV versterken als Technisch Directeur. Arthur zal de interne en externe relaties onderhouden met onder andere de LRV-sponsors, de financiën opvolgen en samen met het LRV-team de marketing en de communicatie coördineren. 


LRV ANTWERPEN

Eddy Laermans (LRV Lichtaart), was jarenlang directeur van LRV tot hij in 2008 voor een andere uitdaging koos. Maar echt loslaten heeft Eddy, LRV, nooit gedaan.  In 2012 werd hij gecoöpteerd als lid van het provinciaal bestuur van LRV Antwerpen. Op de vergadering van vrijdag 17 november 2017, werd hij verkozen tot voorzitter van LRV Antwerpen.

Leo Vermeiren is er monitor ‘springen’. Nik Vervecken (LRV Arendonk) en Marie-Louise Spiessens (LRV Hingene), zijn twee nieuwe leden in het Antwerpse provinciaal bestuur. Verder bestaat het provinciaal bestuur nog uit Jef Smets (LRV Weelde Ravels), Philippe Vanparys (LRV Beerse), Peggy Lommers (LRV Wuustwezel), Tessa Van Nuffelen (LRV Oelegem), Jef Van De Poel (LRV Kasterlee) en Jan Fockaert (LRV Itegem) als afgevaardigde van de Antwerpse ponycommissie.

LRV BRABANT

Peter Carels uit het Brabantse Linter is sinds de herfst van 2015 voorzitter van LRV Brabant. Peter was in de periode van 2000 tot 2011 lid van de Brabantse ponycommissie. Van 2009 tot 2011 was dat als voorzitter. Peter is net als zijn dochter Eline en zoon Philip, lid van LRV Bekkevoort.

Willem Van Horebeek is Brabants secretaris.  Luc Grauwels is monitor. Bestuursleden zijn: David Claeys, Christine De Haes, Wendy Letellier en Johan Pint.  Daarnaast zijn er nog 2 gecoöpteerde bestuursleden, namelijk Petra Crijns  en Rudy Deketelaere.

Veronique Schueremans is voorzitter van de Brabantse Ponycommissie.

LRV LIMBURG 

Henri Eerdekens (foto) is de Limburgse provinciale voorzitter. Hij volgde Jef Soors op, die het na elf jaar voorzitter stilaan tijd vond voor verjonging. Hij startte zijn LRV-carrière in 1972, op veertienjarige leeftijd, bij de Sint-Hubertusruiters van Sint-Huibrechts Lille. Vanaf 1985 is hij actief bij de Grevenbroekse Ruiters van Achel, eerst als commandant van de ponyclub, vervolgens als rijdend lid en bestuurslid. 

In het Provinciaal Bestuur wordt hij bijgestaan door secretaris Nico Ooms, monitor Chrétien Hansen, bestuursleden Rita Philippaerts, Benny Schepers, Eline Vliegen en Manon Sterkmans.

Johan Poismans, tevens voorzitter van de Nationale Ponycommissie, is binnen het provinciaal bestuur Limburg afgevaardigde van de ponywerking. 

LRV OOST-VLAANDEREN

Als enige vrouwelijke voorzitter uit de provincies staat Carine Wymeersch (foto) haar mannetje in het nationaal bestuur. Ze treedt onder de vlag van de Lijsdonckruiters van Sinaai aan, ze is vooral actief in de dressuur en de groepswerking.

Het Oost-Vlaams provinciaal bestuur bestaat uit Rita Smet als secretaris, Jan Ruijgers als monitor, Jean-Paul Lemmens verantwoordelijke voor de dressuur en bestuursleden: Maarten Brondeel, Lieven Buwez en Joachim Clompen. 

Els Boterdaele is binnen LRV Oost-Vlaanderen verantwoordelijk voor de ponywerking. 

LRV WEST-VLAANDEREN

Eind 2015 werd in het provinciaal bestuur LRV West-Vlaanderen Luc Dupon tot provinciaal voorzitter verkozen, in opvolging van Stefaan Coucke. Luc Dupon is al lid van het West-Vlaams provinciaal bestuur sinds 1990. In 2003 werd hij West-Vlaams monitor.

In het West-Vlaams provinciaal bestuur wordt hij bijgestaan door proost Marc Messiaen, secretaris Marcia Degreve, monitor Xavier Quartier en bestuursleden Lieve Bourgois, Steven Decock, Jurgen Van Coppenolle en Tim Vanhevel.

Steven De Wulf is er afgevaardigde voor de ponywerking.

NATIONALE PONYCOMISSIE 

Provinciaal voorzitter van ponywerking Limburg Johan Poismans (foto) werd in 2009 verkozen tot nationaal voorzitter van de ponycommissie. Johan volgt Martin Vanhevel (West-Vlaanderen) op die het voorzitterschap gedurende 10 jaar op zich nam. Johan is lid van de ponyclub en rijvereniging van Hoeselt.