Afdrukken

Emma Hendryks beheerst Provinciaal LRV-Indoorkampioenschap Pony's West-Vlaanderen

Gepost in Nieuws - West Vlaanderen

pony-westEmma Hendryks (LRV Wervik) beheerste de provinciale LRV-indoorkampioenschappen in LRV West-Vlaanderen. Ze won zowel de stijlwedstrijd als de barema A van de sterk bezette reeks D-Midden met Frankinos Toffee Boy (v. Chiddock Frankino). De tweede plaats in barema-A was voor Ann Sophie Noppe van LRV Ardooie met El Shetania (v. Evenaar), voor Pepin Morlion van LRV Lo Reninge met Conrenzo (v. Country). In de stijlwedstrijd was er zilver en brons voor Ann-Sophie Noppe met El Shetania en Clark (v. Composer).

op de foto: De top-drie van de klasse D-Midden

Ook in de klasse C-Midden was Emma Hendrycks de beste in stijl en barema-A. Twee combinaties reden barrage. Emma bleef daarin foutloos met haar Luna van d’Oude Oven (v. Vedet van de Vondelhoeve). Dat lukte niet voor Arthur Schellens (LRV Torhout) van LRV Torhout die met Sammy (v. Ten Ankers Bileander) naar de tweede plek reed. In het stijlrijden was het goud voor Emma, het zilver voor Arthur.

Afdrukken

Geert Storme is nieuwe West-Vlaamse Provinciale Indoorkampioen

Gepost in Nieuws - West Vlaanderen

geert-stormeIn LRV West-Vlaanderen wordt de Provinciale Indoorkampioen op basis van de voor- en de namiddagwedstrijden bekroond. Dat reglement leverde een verdiende winnaar op want Geert Storme (foto) van LRV Westkapelle was de enige die zowel in de voor- als in de namiddag foutloos kon blijven op de door LRV Torhout ingerichte Provinciale Indoor Geert en Heather ’t Hof ter Kalvete (v. Wandor van de Mispelaere) reden in de voormiddag naar de vierde plaats. In de namiddag haalden ze een derde plaats. Daarmee was het duo veruit de meest regelmatige combinatie. In de voormiddagwedstijd ging de overwinning trouwens naar Ruben Lanno van LRV Pittem met Belle d’Or (v. Tresor). In de namiddagproef was de zege voor Jonas Soenen van LRV Zonnebeke met Icuna van ’t Lozerhof (v. Cooper van de Heffinck).

Afdrukken

SBB-Competitie voor Jonge Paarden LRV gewest Roeselare

Gepost in Nieuws - West Vlaanderen

isabelOp tweede Pinksterdag organiseerde het gewest Roeselare, in het Zilveren Spoor te Moorsele, de tweede West-Vlaamse manche van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Bij de zesjarige springpaarden gingen twee combinaties naar de barrage. Het was Isabel De Rycker (foto) van LRV Sijsele, die met Calleryana (v. Casall) de barrage kon winnen voor Rik Heylen van LRV Lille met Funchal (v. Berlin). Jolien Demeyer van LRV Wingene reed met Kwatro ter Poelberg (v. Breemeersen Adorado x Palestro van de Begijnakker; fokker: Jan Van Haverbeke) naar de derde plaats. Ze pakte meteen ook de vierde plaats met Kira (Saros van ’t Gestelhof x Carpacio; fokker: Bart Devriese). Nico Laridon (LRV Middelkerke) en Kalysta vd Waterhoeve (Balou du Rouet x Rex Z) plaatsten zich op de vijfde plaats.

Afdrukken

SBB Jonge Paarden: Stefan De Smet wint tweede manche West-Vlaanderen

Gepost in Nieuws - West Vlaanderen

stefandesmetDe tweede West-Vlaamse SBB-wedstrijd voor jonge paarden gaat naar een Oost-Vlaamse combinatie. Stefaan De Smet (foto) van LRV Bassevelde wint met Habibi van de Maltahoeve (Darco x Skippy II) de reeks zesjarige srpingpaarden. Habibi werd gefokt bij de familie Naudts – De Backer in Eksaarde.  Hacara van het Weidse Hof (Carabas x Blanc Rivage) uit de fokkerij van Marnix Laemont en onder het zadel van Gert Geeroms wordt tweede dankzij een foutloze barrage. Jonas Van Leuven uit rijvereniging Aalst zet ook een foutloze barrage neer maar heeft net iets meer tijd nodig met Cameron Z (v. Crown Z).