Afdrukken

Rob Everaert eerste Z-winnaar van 2017

rob-everaert-initiatiefVoor de eventers uit de reeks Zwaar, breken bijzonder belangrijke weken en maanden aan. Van 27 tem. 30 juli staat het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters te Tongeren op het programma. Voor verschillende ruiters en amazones, blijft deelnemen aan zo’n tweejaarlijks EK een levenslange ambitie. Nu het EK na 14 jaar nog is naar België komt, wil iedereen die op Z-niveau rijdt er maar al te graag bijzijn. De plaatsen zijn echter beperkt en dus worden de komende weken cruciaal voor wie EK-ambitie heeft. Op 30 april 2017 vindt te Minderhout het Nationaal Kampioenschap LRV-Eventing plaats, dat wordt een belangrijk ijkpunt in het traject naar Tongeren toe. 

In Overpelt stonden de eventers van de hoogste LRV-reeks, voor het eerst aan de start na een lange winter. Net geen dertig combinaties schreven zich in, in de hoogste LRV-reeks. Na de dressuur stond Calle Poelmans (LRV Vorselaar) aan de leiding met haar Isolde van het Strateneinde (v. Massimo). Calle maakte haar debuut in de hoogste reeks en gaf meteen haar visitekaartje af. In de cross liep Calle tegen tijdsfouten op maar haar debuut op het hoogste LRV-niveau was alleszins geslaagd. Ook voor Rob Everaert (foto) van LRV Mol-Achterbos werd het een mooie en geslaagde dag in de Overpeltse Holven. Hij won na een sterke dressuurproef, foutloze cross en foutloos springparcours met zijn Initiatief van de Kievitsdriessen (v. Nevado van de Rostal). Rob was tijdens de laatste twee EK’s al een vaste waarde in het team en hij wil er ook in Tongeren heel graag bij zijn.

Afdrukken

Ruben Descheemaeker wint reeks 5 in Overpelt

ruben-descheemaeker-katinkaDe ponyruiters van reeks 5, de hoogste eventingreeks in LRV, vonden op zaterdag ideale omstandigheden in de Overpeltse bossen om aan eventing op hoog niveau te doen. Na de dressuur ging Mirthe Van Dijck aan de leiding. Haar eerste plaats werd na de cross-country overgenomen door Ruben Descheemaeker van LRV Izegem met Kantinka van het Wilderhof (v. Calipso van de Vondelhoeve) dankzij een foutloze cross. Hij gaf die eerste plaats,  mede dankzij een foutloos springparcours,  niet meer af. Anne Van Dijck van LRV Gierle en Jumper reden naar de tweede plaats voor Milan Van Den Putte (LRV Lille) met Kantje’s Curioso (v. Manfred). Robbe Verelst van LRV Zoersel en Hercos reden naar plaats vier, voor Silke Versmissen (LRV Lille) met Ardille Timeless Dreams.

Afdrukken

Top Clinics / lessen met toppers in hun vak

Van Dijck M-LANA10L4823 edited

Tijdens de paasvakantie organiseert LRV lessen bij toplesgevers in zowel dressuur, springen als eventing:

SPRINGEN met MARC VANDIJCK - Woensdag 12 april 2017 - Ruiterschool, Waversebaan 99 te Oud-Heverlee -3 ruiters per sessie -Prijs: 35 euro

EVENTING met MARC RIGOUTS - Vrijdag 14 april 2017 - Oefenterrein LRV-Lummen, Kruisstraat Lummen. - 3 ruiters per sessie - Prijs: 35 euro

DRESSUUR met NICK VAN LAER -Dinsdag 11 april 2017 - Ruiterschool, Waversebaan 99 te Oud-Heverlee - 2 ruiters per sessie - Prijs 40 euro

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de keuze van de lesgever, je naam, vereniging of ponyclub, leeftijd en de klasse van je paard of pony. Je krijgt van ons dadelijk bericht of er nog plaats is waarna je je inschrijving definitief kan bevestigen door het bezorgen van een bewijsje van overschrijving op rekeningnummer BE62 7364 0368 4661 (BIC : KREDBEBB), met vermelding van je naam, en de gewenste lesgever.

Afdrukken

Eventers: tijd voor een nieuwe veiligheidsactie!

veiligheidsvestWin een veiligheidsvest (ponyruiters), een hippe grooming rugzak (paarden) of een van de tien houders voor de medische fiche!

LRV en Lami-Cell blijven samen inzetten op veiligheid. Deze keer is het de beurt aan onze LRV-eventingruiters. Onze ponyruiters maken kans op een innovatieve bodyprotector en op medische fiche-houders; de ruiters maken dan weer kans op een handige en waterdichte grooming rugzak en op medische fiche-houders.

Hoe deelnemen?

Meedoen is makkelijk: neem op één van de manches van de AVEVE Eventing Cup een fotovan jou en je viervoeter. Overtuig ons met je veilige uitrusting en bedenk een leuke slogan rond veiligheid!

 

Afdrukken

LRV verliest een icoon ...

140723 344020 ribbonvandesompeleLRV ontving op woensdag 15 maart 2017 de droevige mededeling dat LRV/BWP-icoon Daniël Van de Sompele is overleden.  Daniël Van de Sompele werd geboren in 1932 als jongste van acht kinderen, in het landbouwersgezin Van De Sompele in het West-Vlaamse Westkapelle. Hij kon van zijn passies, de paarden, LRV, BWP en de Ruiterschool in Oud-Heverlee zijn beroep maken en die passie en gedrevenheid is nooit verdwenen. In de beginjaren zorgde hij samen met Kanunnik De Mey voor de verdere uitbouw van Landelijke Rijverenigingen. Vooral in de jaren ’60 nam het ledenaantal sterk toe en werden over heel Vlaanderen verenigingen opgericht.