Afdrukken

Charlotte Matthysen wint Klasse Midden

Gepost in Nieuws - Antwerpen

TMidden-kleinien combinaties lukten in een dubbele foutloze omloop  en mochten uitkijken naar de barrage. Daarin bleef het lang wachten op een foutloze combinatie. Uiteindelijk lukte Charlotte Matthysen van LRV Wuustwezel en haar Jes van ’t Hoogeinde (v. Toulon) daar wel in. Als enige bleek later. Het was meteen goud voor de Nationale LRV-titel in de klasse Midden. Raf Kooremans, de Antwerpse provinciale kampioen, en Kiana van het Herdershof (v. Toulon) maakten een fout maar hij was wel de snelste van de achtervolgers. Raf reed naar zilver voor Stephanie Hooyberghs van LRV Mol Achterbos met Eaglegirl van ’t Ark van Noach (v. Milleramiro). 

Afdrukken

Raf Kooremans wint Klasse Midden en Zwaar op Provinciale Indoor - Ilse Thoné wint ZZ-Dressuur

Gepost in Nieuws - Antwerpen

raf-kooremans-kleinWat een opkomst en wat een sfeer op de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen. De sfeer bereikte een absoluut toppunt tijdens de barrage van de klasse Zwaar toen de twaalf barragekandidaten één voor één voor het hoogst haalbare gingen.

In de klasse Zwaar won Raf Kooremans van LRV Merksplas, na een heel knappe barrage met zijn BP First of April (v. Arezzo VDL).

Klik hier voor het filmpje van de winnende barragerit

Daarmee was hij een tikkeltje sneller dan Bart Anthonissen van LRV Beerse met zijn zelfgefokte Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Jeroen Geerts van LRV Sint-Lenaarts en Atoucha VD (v. Casantos) was precies even snel en foutloos. Ex aequo zilver dus voor Bart en Jeroen die in het regelmatigheidscriterium over de twee Z-indoors en de provinciale indoor ook de eerste plaats bezetten.

Afdrukken

Provinciaal Kampioenschap Pony’s LRV Antwerpen:

Gepost in Nieuws - Antwerpen

Jarne Francken pakt  drie Provinciale titels, Lynn De Vylder twee

oililyIn Rijbaan Kraaienhorst te Brecht verzamelden de beste ponycombinaties van LRV Antwerpen voor het Provinciaal Indoor-Kampioenschap van LRV Antwerpen.

De eerste kampioen van de dag werd Caroline Van Rossum (foto) van LRV Zoersel met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Zij won het ‘stijlrijden’ in de klasse B-Licht voor Jens De Clercq van LRV Broechem met Kileandervd Sierappelhoeve (v. Ten Ankers Bileander) en Marthe Sterckx van LRV Lille met Plum van Blommerschot. In de klasse C-Licht was het goud in het ‘stijlrijden’ voor Lauranne Spits (LRV Koningshooikt) met Kiliwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve). In de klasse D-Licht ging het ‘stijlgoud’ naar Jarne Francken van LRV Rijkevorsel met Prestige van het Avenhof (v. Ive van de Delthoeve).

Afdrukken

Ruud Verheyen wint tweede Z-Indoor - Selectie Antwerpse Z-ruiters voor Provinciaal Indoorkampioenschap bekend

Gepost in Nieuws - Antwerpen

ruud-verheyenTweeëntwintig combinaties bleven zowel in de voor- als in de namiddag foutloos op de tweede Antwerpse Z-Indoor te Ranst. Daarvan bleven er acht ook foutloos in de barrage. Ruud Verheyen (foto) van LRV Weelde Ravels won met Dahli (v. Camus – fokker: Eric Verheyen) Ruud bleef met Dahli knap foutloos over de twee basisomlopen en deed dat ook in de barrage. Hij zette met zijn schimmel bovendien een scherpe tijd neer. Goed voor een mooie overwinning op het palmares van de 29-jarige ruiter. Chaouki Rijnders en Decibelle du Seigneur (v. Ogano Sitte) van LRV Herenthout reden naar de tweede plaats. Bart Anthonissen van LRV Beerse en Eros (v. Namelus R) strandden op de derde plaats

Afdrukken

Koen Snoeijs wint Z-klasse op Z-indoor LRV Kontich

Gepost in Nieuws - Antwerpen

koen-snoeijsLRV Antwerpen verzamelde afgelopen weekend in Rijbaan Boutersem te Kontich voor de eerste Z-indoor van het indoorseizoen ’16-’17. In de klasse Zwaar zakten 94 combinaties naar Kontich af. Daarvan konden er 17 combinaties, dankzij twee foutloze omlopen doorstoten naar een spannende barrage. In die barrage slaagde Koen Snoeijs van LRV Minderhout met Zidane (v. Lupicor) in een bijzonder snelle en foutloze rit. Niemand zou die tijd nog verbeteren. Toon Janssens van LRV Meerhout had meer dan een seconde meer nodig met zijn sterk springende Gina van ’t Gestelhof (v. Ferro). Chaouki Rijnders van LRV Herenthout en zijn Decibelle du Seigneur (v. Ogano Sitte) reed naar een de derde plaats.